Veel animo voor open en online onderwijs

Een groot aantal hogescholen en universiteiten heeft een subsidieaanvraag ingediend voor open en online onderwijs. In de eerste ronde van de vierjarige stimuleringsregeling zijn 45 projecten voorgedragen (waaronder 3 projecten vanuit Hogeschool Rotterdam) voor een totaalbedrag van €3.250.000. Er is 8 ton beschikbaar.

Minister Bussemaker is tevreden met de toestroom aan aanvragen. ,,Dit laat maar weer eens zien dat universiteiten en hogescholen hun blik op de toekomst gericht hebben. De studenten van nu zijn de werknemers van straks, die onze rap veranderende samenleving vorm moeten geven. Dat kan alleen maar als het onderwijs inspeelt op die veranderingen.’’

De beoordelingscommissie onder verantwoordelijkheid van de Wetenschappelijk Technische Raad van SURF maakt in eerste instantie een voorselectie van de twintig best beoordeelde subsidieaanvragen. Begin maart krijgen de indieners van deze aanvragen de gelegenheid hun voorstel persoonlijk toe te lichten. Uiterlijk op 1 mei neemt minister Bussemaker een besluit over de subsidiëring op basis van de voordracht van de beoordelingscommissie.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s