Lean classroom

Door: Hans Reitzema

20130425-reira-def-classroom

Onderwijsadviseur Remco Bron stelt op Science Guide dat snel goed werkende nieuwe onderwijstoepassingen kunnen worden gevonden zonder dat de onderwijsinstelling daar grote investeringen voor hoeft te doen. Zijn concept de “Lean Classroom” baseert hij op inzichten uit het ondernemersboek “The Lean Startup”, dat kennelijk een zeer succesvol boek is.

Probeer > feedback > doorgaan, aanpassen of stoppen
Het idee is zeer eenvoudig en voor iedere docent op iedere onderwijsinstelling haalbaar. De docent probeert kort iets uit, bijvoorbeeld een nieuwe tool, vraagt meteen feedback aan zijn studenten, en beslist dan of het experiment geslaagd is, aanpassing behoeft of moet worden afgebroken.

Professionalisering
Individuele docenten krijgen op deze manier snel inzicht in wat werkt en wat niet werkt en onder welke voorwaarden. Ik vind deze manier van werken een mooie manier van zelfprofessionalisering. Docenten die alert zijn op nieuwe ontwikkelingen en zichzelf en hun onderwijs constant durven vernieuwen blijven fris naar nieuwe ontwikkelingen kijken. Zij zullen hierdoor – dat is tenminste mijn stellige persoonlijke overtuiging – betere docenten zijn.

Curation
Nog mooier wordt het als die individuele docent de nieuwe frisse kennis niet voor zichzelf houdt, maar deelt met de wereld. Zo kunnen collega’s er ook kennis van nemen en wellicht samen tot nog mooiere inzichten komen. Dus mijn oproep aan individuele docenten is hier ook: Blog! Yammer! Twitter! Like and share! Ook jouw kleine waardevolle inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van het onderwijs in het algemeen.

Geen revolutie, maar evolutie
Hoewel sommigen de revolutie prediken, blijken veranderingen langs de weg der geleidelijkheid bestendiger te zijn. Hiervoor pleit ook Lodewijk Berkhout in zijn column Revolutie in de collegezaal.

Daarmee bedoel ik dat [we ons] er op moeten richten dat iedereen in het onderwijs steeds op zoek blijft naar verbetering en dat dit ook aangemoedigd en gewaardeerd wordt.

Mijn conclusie is dus dat een breed gedragen geleidelijke verandering vanaf de werkvloer meer effect heeft dan een door een kleine voorhoedegroep opgelegde revolutie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s